Breadcrumbs

SUNNE BARN ER GLADE BARN

SUNN KOST

Et godt og balansert kosthold er viktig for at barna dine skal holde seg friske. Uansett om barnet ditt er tenåring eller går i barnehage, kan du oppmuntre sunne spisevaner. Fem gode strategier er:

  1. Hold regelmessige måltider med familien. Regelmessige middadgstider gir barna en god vane. Unngå å hoppe over måltider, især frokost. Spiser du samme mat og på samme tid som barna dine? Det er naturlig at barn tar etter og inspireres av foreldrene sine.
  2. Varier søtsaker med nyttige alternativer. Let etter fiberrike matvarer og forsøk å se til at ditt barns kost har en balanse av både frukt og grønnsaker. De fleste barn vil ha søtsaker og godterier, og selv om en viss mengde er i orden, er det viktig at inntaket begrenses, både når det gjelder mengde og antall ganger.
  3. Forsøk å unngå konflikter om hva dere skal spise. Velg både tid og sted når du skal snakke om mat med barnet ditt. Respekter barnets ønsker så lenge de holder seg innenfor rimelige grenser.
  4. Forsøk å unngå konflikter om hva dere skal spise. Velg både tid og sted når du skal snakke om mat med barnet ditt. Respekter barnets ønsker så lenge de holder seg innenfor rimelige grenser.
  5. Engasjer barnet ditt i matlagningen. En god måte å skape engasjement på er at barnet får dekke bord eller hjelpe til med mindre oppgaver under måltidet.